A PW SCADA OPTIMUM csomagja teljes mértékben tartalmazza a PW SCADA MINIMUM elemeit, azonban a központi szoftver nem csak SMARTLOGGER-rel kommunikál, hanem egy helyi, ipari ADATKONCETRÁTORRAL is redundáns módon. Ebben a csomagban már a termelést befolyásoló adatokat rögzítésre kerülnek (lokális időjárás stb.)

Az állapotjelek érzékeléséhez egy olyan ADATKONCENTRÁTOR modul kerül beépítésre, mely rendelkezik szabadon paraméterezhető és lekérdezhető RS485 porttal (melyre maximum 20 eszköz csatlakoztatható). Az alapmodul bővíthető további analóg és digitális kártyákkal (áramfelvételtől függően maximum 15 db), melyekre különböző jelzések és átjelzések köthetők. Nyílászárók nyitásérzékelői, riasztórendszerről digitális átjelzések érzékelése megoldható tetszőleges számban. Az ADATKONCENTRÁTOR modult a központi szoftver RS485 vonalon éri el, így annak paramétereit (kommunikációs cím, kommunikációs sebesség, stopbitek száma, paritás), valamint ETHERNET beállításait (IP cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró, stb.) konfigurálni szükséges.

Az OPTIMUM rendszer nagy előnye a rendszerrugalmasság. Míg a MINIMUM csomag kizárólag 1 db villamos mérőműszert tud kezelni, valamint 4 db digitális kontaktusa van, addig egy ADATKONCENTRÁTOR-ra tetszőleges típusú és számú (vonalhosszúsági korlátok miatt maximum 20 db) ModBUS kommunikációval rendelkező mérőműszer csatlakoztatható. További előny ebben a csomagban, hogy lehetőség van helyi meteorológiai adatok (besugárzás, hőmérséklet) gyűjtésére is.

Az ADATKONCENTRÁTOR másik előnye, hogy a helyszínen végzi az adatlekérdezést, mely folyamatos marad a központi SCADA szoftver felé történő kommunikációs zavar esetén is. Az ADATKONCENTRÁTOR legalább egyhavi adatmennyiség tárolására képes. A kommunikációs zavar megszűnése után a központi SCADA szoftver a kiesett időszak adatait automatikusan szinkronizálja.

Másik különbség a MINIMUM rendszerhez képest, hogy a helyi ADATKONCENTRÁTOR a SMARTLOGGER központtal ModBUS RS485 vonalon kommunikál.

OPCIÓ:

A SCADA rendszer mellett futó adatgyűjtő- és feldolgozó alkalmazás (ON-E DC) az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

  • napi-, heti- havi- és éves riportok
    • a termelési adatokról
    • riasztási eseményekről
  • a menetrendadáshoz szükséges adatok begyűjtése és tárolása, előfeldolozása
  • termelési és időjárás adatok korrelációs bemutatása
  • lehetőség a magasabb szintű vállalatirányítási rendszerhez (MSZ EN ISO 50001:2019; MSZ EN ISO 14001:2015 stb.) való kapcsolódáshoz, adatszolgáltatás küldésével
Ugrás az Online konfigurátorra
Központi szoftvergrafikus megjelenítés, adattárolásON-E DCkiértékelő szoftverKimeneti dokumentumokSIEMENS PACxxxpanelműszerTHIES WSC11meteorológiai állomásEAPfényerősség távadóETHERNET/4GRouter / SwitchRS485HUAWEI SMARTLOGGER hozzákapcsolt HUAWI inverterekkelAdatkoncentrátorEAP I/O egységRS485 illesztővelÁllapotjelek, digitáliski- és bemenetekOpcionálisan többis telepíthetőOpcionálisan többis telepíthető